همیشه خرید کابینت آشپزخانه برای بسیاری از افراد که در این زمینه تخصص ندارند کار مشکلی است، ما در این مطلب به شما کمک میکنیم تا با تمامی ابعاد در خرید کابینت آشنا شوید و بتوانید با توجه به نیاز و بودجه خود کابینت خوب و مناسبی خریداری کنید و در هنگام خرید خدایی ناکرده قصور و کوتاهی صورت نگیرد و متضرر نشوید.
در ادامه به چند مورد مهم به طور مختصر اشاره میکنیم:
متراژ آشپزخانه
اولین نکتهای که باید در نظر گرفت متراژ آشپزخانهای است که قرار است در آن کابینت بزنیم.
- آشپزخانه کوچک: در آشپزخانه های کوچک باید به این نکته توجه کنیم که کابینت در عین زیبایی تا آنجا که ممکن است جادار باشد و حداقل نیاز ما را برای چیدمان ظروف برآورده کند. راهکاری که در این مورد از آشپزخانهها به ما در تهیه فضای لازم کمک می کند استفاده از یونیتهای ایستاده (کمدی) است و اگر سقف آشپزخانه به شما اجازه میدهد از کابینتهای بلند دیواری استفاده کنید.
- آشپزخانه با متراژ استاندارد: در این گونه آشپزخانهها دست طراح در چیدمان کابینتها بازتر است یعنی پس از برطرف کردن نیازهای اصلی کارفرما با توجه به فضای باقیمانده از یونیتهای دکوری استفاده میکند تا کابینتها در عین کارایی باعث زیبایی فضای منزل شود.
- آشپزخانه بزرگ: در آشپزخانههای بزرگ معمولا زیبایی کابینت بیشتر اهمیت پیدا میکند و جنبه دکوری پیدا میکند و کابینت ساز باید توجه بسیاری به این مسئله داشته باشد اما اولویت را باید در جایگذاری مناسب یخچال، سینک ظرفشویی، گاز، ماشین لباسشویی و دیگر ملزومات آشپزخانه قرار دهد.
جنس بدنه کابینت
جنس بدنه کابینت در ایران معمولا از دو نوع ام دی اف یا نئوپان ملامینه است.
- کابینت با بدنه ام دی اف مقاومت بیشتری در مواجهه با فشار و برخورد با آب دارد و قیمت بیشتری دارد.
- نئوپان ملامینه (که در بازار به اشتباه به لترون معروف است) در مواجهه با آب مقاومت بسیار کمی دارد و به سرعت متورم میشود. نئوپان ملامینه در مقایسه با ام دی اف فشار کمتری تحمل میکند و قیمت کمتری دارد.
نوع درب و نمای کابینت
درب کابینت انواع متنوعی دارد که در این مطلب به موارد پرمصرف در بازار ایران اشاره کوتاهی میکنیم:
- نئوپان ملامینه: ارزانترین و بیکیفیت ترین نوع درب کابینت است.
- ام دی اف: نوع استانداردی از درب برای کابینت است که ظاهر و کیفیت قابل قبولی دارد. البته برندهای بسیار متنوعی دارد که کیفیت چند برند بهتر از بقیه است البته محصولات چند کشور خارجی از جمله ترکیه، اتریش، اسپانیا، ایتالیا نیز در ایران وجود دارد که با توجه به قیمت بالا معمولا کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- هایگلاس: این نوع از درب کابینت چند سالی است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. با توجه به براق بودن جلوه زیبایی به کابینت میدهد. هایگلاس نیز مانند ام دی اف دارای برندهای متنوع ایرانی است. البته با توجه به اینکه برندهای ایرانی کیفیت قابل قبولی ندارند اکثر اوقات از برندهای ترک استفاده میکنند.
- ممبران: این نوع درب که به کلاسیک یا رومی نیز معروف است زیبایی خاصی به کابینت میدهد. کابینت ممبران خود بر دو قسم است: یک نوع آنکه قیمت کمتری نیز دارد سی ان سی – وکیوم “” است که در این نوع ام دی اف خام را ابتدا با دستگاه سی ان سی تراش میدهند و سپس یک روکش پی وی سی “” روی سطح آن کشیده میشود و نوع دیگر درب و نمای ممبران از جنس چوب است. این نوع از ممبران زحمت و هزینه بیشتری دارد و تقریبا گرانترین نوع کابینت محسوب میگردد.
صفحه کابینت
صفحه کابینت نیز تنوع فراوانی دارد که مختصرا به آن اشاره میکنیم:
- صفحه دست ساز یا کارگاهی: این نوع از صفحه که ارزانترین صفحه کابینت است در کارگاه کابینت سازی ساخته میشود. به این تریب که از همان ام دی افی که در ساخت درب استفاده میشود به عنوان صفحه استفاده میشود با این تفاوت که دور تا دور قطعه را با قید دوبل میکنند.
- صفحه شرکتی: این نوع از صفحه که به صورت آماده توسط کابینت ساز خریداری میشود در قطرهای ۳۲میلیمتر، ۴۸میلیمتر و ۶۴میلیمتر در بازار موجود است که قطر ۳۲ میلیمتر آن عرف بازار میباشد و هرچه قطر آن بیشتر میشود بر قیمتش افزوده میشود. در صورتی که کارفرما صفحه ۴۸ میلیمتر یا ۶۴ میلیمتر سفارش دهد باید اختلاف قیمت آن را پرداخت نماید.
- صفحه کورین و صفحه کوارتز: این نوع از صفحهها که به سنگ مصنوعی نیز معروف هستند ضد آب و آنتی باکتریال هستند. البته در مقایسه با صفحه شرکتی بسیار گرانتر است و در صورتی که کارفرما بخواهد از این صفحه برای رویه کابینت استفاده کند باید اختلاف قیمت آن را پرداخت نماید.
یراق آلات
یراق آلات مصرفی در کابینت معمولا طبق توافق طرفین میباشد ولی چند مورد است که باید توسط کابینت ساز رعایت شود مانند لولای آرام بند، ریل ساچمه ای سه تکه، پایه طرح استیل، آبچکان استیل و دستگیره استاندارد . اگر کارفرما یراق آلات بهتری بخواهد باید اختلاف قیمت آن را پرداخت نماید.
قیمت تمام شده کابینت
یکی از مواردی که بسیار مهم است قیمت تمام شده کابینت و نحوه محاسبه متراژ توسط کابینت ساز است. نحوه محاسبه متراژ کابینت اصول استانداردی دارد که در مقاله نحوه محاسبه متراژ کابینت آشپرخانه به صورت کامل توضیح داده شده است.
پس از محاسبه متراژ و ضرب آن در قیمت پایه مبلغ ۱۰درصد به عنوان هزینه حمل و نصب به قیمت اضافه میگردد.
موارد بالا چند مورد از اصولی بود که خریدار میبایست در هنگام خرید کابینت مد نظر قرار دهد تا خدایی ناکرده قصور و کوتاهی از سمت پیمانکار صورت نگیرد و بتوانید یک کابینت آشپزخانه خوب و مناسب خریداری نمایید.
امیدوارم که مطالعه این مطلب برای شما عزیزان مفید فایده و موثر واقع شده باشد.
مشتاقانه منتظر ارائه نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما در خصوص این مطلب هستم. بدین منظور از قسمت دیدگاه های مطلب استفاده نمایید.
اگر در زمینه خرید کابینت سوالی دارید یا به مشاوره نیاز دارید مطرح نمایید. برای این منظور از فرم تماس استفاده نمایید.
حمید ولایتی مدیریت گروه صنعتی چوبه